Arxiu Documental Beques Col·laboració i PCUE-UAB

Fons documental d’informació laboral i estudiantil

 • Abril 2008
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  

El Vicerector ha parlat

Posted by Especial Bolonya a Abril 30, 2008

MAIL REBUT al mail de l’Assemblea el 30 d’Abril en resposta a les ESMENES de l’Assemblea i la petició d’una nova reunió.

En cursiva i negreta comentaris. En negreta subratllat propi de l’editor d’aquest post.

Benvolguts,

Us remeto la darrera versió del reglament d’ajuts de col·laboració amb les incorporacions que em vau suggerir, que us passo a comentar.

1. Per “màster universitari”, d’acord amb el decret d’ordenació dels ensenyaments NOMÉS s’entén el que fins ara s’anomenaven “màsters oficials”; per tant, l’aclaració que consta en el parèntesi és supèrflua i innecessària.

Aquesta distinció supèrflua la va fer el propi Vicerector als portaveus de l’Assemblea. Avui dia hi ha màsters conduents “obtención de títulos de carácter oficial y de validez en todo el territorio nacional, e impartidas en las universidades públicas” (Reial Decret de Graus, 1393/2007 de 29 d’octubre, art.9.). A banda d’aquests hi ha un conjunt de títols propis (intermitjos i de postgrau, com ara les “mencions”). Aquest titols propis no són oficials ni reconeguts al conjunt de l’Estat i el seu preu no està regulat per la Conferencia General de Política Universitaria, i per tant són més cars i no tenen el mateix caràcter que “les enseñanzas universitarias oficials”.


2. “Tots” els estudiants de la UAB tenen dret a accedir a una beca; el que no es pot garantir és que “tots” tinguin dret a accedir a una beca relacionada amb els seus estudis. No ens podem inventar ajuts de col·laboració, si no hi ha llocs on poder desenvolupar-la. El reglament assegura la universalitat i alhora la millor adequació.

Si no hi ha relació entre els estudis del becari i les tasques de la beca, no hi ha relació formativa. (Sentència Tribunal Suprem). Que donguin beques per realitzar tasques amb els estudis: estudiar, sino estàn incumplint la llei i la jurisprudència, no s’ajusta als criteris de les beques de col·laboració del Ministeri.

3. L’assignació dinerària, tal com ja li vaig comentar al Rubèn, depèn del nombre d’hores de col·laboració (que no ultrapassarà les 3 diàries; hi ha, però, ajuts que són puntuals). El meu compromís davant els membres de la comissió és estudiar el preu hora en funció de diverses variables, amb el compromís que no serà inferior a 6.5 euros/h i que segurament es mourà en la forquilla entre 6.5 i 7. Això, en tot cas ho, establirà la convocatòria que serà aprovada en la Comissió d’Afers d’Estudiants.

Aquest no és el compromís que va assumir l’assemblea, es va plantejar UNA de les propostes que EL MATEIX VICERECTOR va oferir. Segurament? Ah, ara resulta que la Comissió no negocia res, sino que sugereix i a sobre la convocatòria de la Comissió farà amb aquesta convocatòria el que segurament li vingui de gust? Quan es reuneix aquesta Comissió???
La resta de suggeriments han estat incorporats al redactat, algun amb una redacció sinònima, per tal de guardar una certa unitat d’estil.

S’hauran de cercar… a sota els documents

Cordialment,

Joan Carbonell Manils
Vicerector d’Estudiants i Cultura

Aqui el document remitit pel Vicerector. [REGLAMENT_DEFINITIU segons ell]

Aqui les esmenes (tot senyalant l’article concret) de la darrera assemblea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: